20 apr 2019

 

Gregoriaanse zang en ritueel in kapelruïne Sint Walrick en bij  koortsboom  Overasselt, op  Paaszaterdag 20 april 2019 om 07.00h.

Op Paaszaterdag 20 april 2019 om 07.00h bij het ochtendgloren zal de Schola Cantorum Karolus Magnus uit Nijmegen, gekleed als Benedictijner monniken voor de 12e keer een ochtendritueel zingen met zeer oude Gregoriaanse gezangen bij de Koortsboom en de Sint Walrickkapel, Sint Walrickweg 5 te Overasselt. Gregoriaanse gezangen komen voort uit de oude katholieke traditie.

De zonsopkomst bevestigt de oerkracht van die plek en haar legendes bij kapel en koortsboom. De plek wordt verbonden met Karel de Grote die in het jaar 777 hier genezing vond door bemiddeling van Sint Willibrord.  De betekenis van deze plek en haar koortsboom is de laatste honderd jaar sterk toegenomen. Mensen hangen op bereikbare en onbereikbare plekken aan de takken lapjes op van ernstig zieken, met verlangen naar genezing of verbetering.  De huidige ruïnekapel (15e eeuw) is een later bouwsel voortkomend uit de Benedictijnerorde van Sint Valéry (7e eeuw), die hier later een klooster heeft gevestigd.

De schola zal gezangen ten gehore brengen over Sint Walrick en Sint Willibrord en gezangen voor het komende Paasfeest. Er zullen ook twee lapjes opgehangen worden van zieken aan de boom.

Iedereen is op Paaszaterdag, 20 april 2019 om 07.00h van harte uitgenodigd op Sint Walrickweg 5, te Overasselt, om te genieten van zang, de vogels en de kracht en uitstraling van deze plek in de ontluikende dageraad.

 

Contact; secretaris Schola Cantorum Karolus Magnus; Jos Verhagen,  jjlmverhagen@gmail.com   (0478-640444)

Parkeermogelijkheden bij Staatsbosbeheer en restaurant Sint Walrick.

Na afloop worden alle aanwezigen uitgenodigd de processie te volgen naar restaurant Sint Walrick voor een nazit en een kop koffie.

 

i q d

Deel dit bericht via: