Nederlands Gregoriaans Festival

De Stichting Nederlands Gregoriaans Festival organiseert iedere twee jaar een driedaags festival dat uniek is in Nederland. Gregoriaans repertoire wordt er ten gehore gebracht - zo veel mogelijk in samenhang met andere kunstuitingen als dans, beeldende kunst, theater en eigentijdse muziek (zowel vocaal als instrumentaal). Ook wordt een aantal facetten van de bestudering en hedendaagse uitvoeringspraktijk in workshops en lezingen geëxpliciteerd.

Op deze website beperken wij ons tot informatie over het aankomende festival en het laatst gehouden festival. Mocht u informatie willen over eerdere festivals neem dan een kijkje in het archief of neem contact met ons op via de contactpagina.

NGF 2016: FANTASTISCH

http://www.gregoriaansfestival.nl/festival/festival-2016

Op 3, 4 en 5 juni 2016 vond voor de zesde keer het Nederlands Gregoriaans Festival plaats. Niet meer in het gastvrije Ravenstein, maar in 's-Hertogenbosch. Liefhebbers van het gregoriaans werden geïnspireerd door deze muziek, die zo’n grote rol speelt in onze culturele traditie. Zeker nu ook het Jeroen Bosch jaar zo prominent werd gevierd.

Lees alles over het Nederlands Gregoriaans Festival 2016