Nederlands Gregoriaans Festival

De Stichting Nederlands Gregoriaans Festival organiseert iedere twee jaar een driedaags festival (in 2019 is dat op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni!) dat uniek is in Nederland. Gregoriaans repertoire wordt er ten gehore gebracht - zo veel mogelijk in samenhang met andere kunstuitingen als dans, beeldende kunst, theater en eigentijdse muziek (zowel vocaal als instrumentaal). Ook wordt een aantal facetten van de bestudering en hedendaagse uitvoeringspraktijk in workshops en lezingen geëxpliciteerd.

Op deze website beperken wij ons tot informatie over het aankomende festival en het laatst gehouden festival. Mocht u informatie willen over eerdere festivals neem dan een kijkje in het archief of neem contact met ons op via de contactpagina.

NGF 2019

Binnenkort treft u op deze website het programma aan van de 7e editie van het Nederlands Gregoriaans Festival, wat zal plaatsvinden van vrijdag 14 juni t/m zondag 16 juni 2019.

NGF 2016: FANTASTISCH

http://www.gregoriaansfestival.nl/festival/festival-2016

Op 3, 4 en 5 juni 2016 vond voor de zesde keer het Nederlands Gregoriaans Festival plaats. Niet meer in het gastvrije Ravenstein, maar in 's-Hertogenbosch. Liefhebbers van het gregoriaans werden geïnspireerd door deze muziek, die zo’n grote rol speelt in onze culturele traditie. Zeker nu ook het Jeroen Bosch jaar zo prominent werd gevierd.

Lees alles over het Nederlands Gregoriaans Festival 2016